webdesign bureau amsterdam othersites

Google gaat een label “Mobile-friendly” plakken aan jouw website

Een eerste stap van Google voor een betere gebruikersbeleving op een smartphone.
Google gaat hiermee ook experimenteren om het mobile-friendly criterium als ranking factor in te zetten.
Maar blijft het bij experimenteren is de grote vraag?

Een pagina krijgt de status “Mobile-friendly” als deze aan de volgende criteria voldoet:

  • Geen software gebruikt die niet geschikt is voor smartphones, bijv. flash
  • Leesbare tekst heeft zonder in te moeten zoomen
  • Content in breedte op het scherm past zodat je niet horizontaal moet scrollen
  • Links ver genoeg uit elkaar staan en deze afzonderlijk kan indrukken zonder in te zoomen

Hieronder een voorbeeld van Google hoe dit er straks uit komt te zien bij de zoekresultaten op jouw mobiel.

voorbeeld mobile-friendly google

Weet jij op welke website URL je gaat drukken met die informatie op je scherm?

Kijk op https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/ en hopelijk komt dit

google awesome mobile-friendlyook op jouw beeldscherm te staan.

Een nieuwe website – interieurfotografie.biz – gelanceerd

Monica Schokkenbroek, fotograaf en grafisch vormgever benaderde mij met een eigen ontwerp voor een nieuwe website om haar dienst -fotograferen van interieurs- te promoten. U krijgt namelijk geen tweede kans voor een eerste indruk. Ik was gelijk onder de indruk toen ik haar interieurfoto´s voor ogen kreeg.

interieurfotografie monica schokkenbroek

Eigen ontwerp voor een nieuwe website met deze functionaliteit

Monica wilde een groot formaat foto gebruiken op haar homepagina en over een deel van deze foto een blauw vlak als tekstvlak. De foto achter het blauwe vlak moet zichtbaar zijn. Het blauwe vlak moet na een paar seconden verdwijnen en dan moet er een diashow starten van ongeveer 8 á 10 foto’s. Kan dat? vroeg ze mij.
Ervaar het en kijk op http://interieurfotografie.biz

Monica werd getipt door Tiemen van Willenswaard.

Ontwerp van een geboortekaart

Het eerste idee was er om alle honden (4x) met een tuigage voor de kinderwagen te spannen. Dat was iets te hoog gegrepen en zoveel tijd was er niet meer.

Eenmaal met mijn camera op locatie hebben we verscheidene situaties uitgeprobeerd maar de honden hebben een dusdanige speelsheid dat stilzitten er niet bij is.

Maar wat een tennisballetje wel niet kan doen….

geboortekaart othersites design amsterdam

Facebook of Google+

Verhelderend en leuk YouTube filmpje over Facebook versus Google+. Ik hoor veel om mij heen, niet weer een platform om bij te houden. We kunnen er hoogstwaarschijnlijk niet om heen. Kijk en oordeel zelf!

Fotoshoot met Eva van de Pas van Choose Change verandermanagement

Deze week heb ik met met Eva van de Pas van Choose Change verandermanagement een fotosessie gedaan. Eva heeft mij maanden geleden gevraagd om voor haar een website te bouwen. Zij was toen nog zoekende naar een identiteit en een passende naam voor haar bedrijf. Na een eerste fotosessie met Eva, diverse bijeenkomsten en haar waardevolle Awareness e-Book te hebben gelezen ging het bij mij stromen.

logo choose change verandermanagementZo bedacht ik een bedrijfsnaam en ontwierp een logo waar Eva zich gelijk mee kon identificeren. Choose Change verandermanagement was hierbij geboren!

We begonnen om 10.00 uur. Eva heeft zelf haar make-up gedaan. In die tijd heb ik de set gereed gemaakt. Zwart doek zover mogelijk glad gestreken en opgehangen. Reflectiescherm geplaatst om licht van buitenaf terug te kaatsen en een daglichtlamp omhoog gericht zodat ook het plafond licht terugkaatst. Na een drankje met een versnapering en een prettig gesprek was Eva op haar gemak en kon de fotosessie beginnen.

fotoshoot set roland koopmans othersites
Ik fotografeer hier met een Canon EOS 400D + Canon EF 17-40mm 1:4 L USM.

In een ontspannen sfeer hebben we samen een prima resultaat geboekt.eva van de pas choose change fotoshoot

Een nieuw museum, Het levend paardenmuseum en een nieuw samenwerkingsverband!

logo levend paarden museum hollandsche manegeOp zondag 5 oktober a.s. om 14.00 uur zal minister van Onderwijs Jet Bussemaker het Levend Paardenmuseum officieel openen. Dit nieuwe museum is gevestigd in het fraaie, neoclassicistisch gebouw van de Hollandsche Manege aan de Amsterdamse Vondelstraat. Na de openingsceremonie is er om 15.30 uur een feestelijke voorstelling met onder andere een demonstraties van de Vondelcarrousel groep, gezeten in dameszadel, voor het algemene publiek.

Het Amsterdamse Papyro was nauw betrokken bij de identiteitsontwikkeling en communicatie van het nieuwe museum. Het driemanschap Roland Boelen, Mike Holotcheff en Roland Koopmans ontwikkelde namens Papyro huisstijl, logo, brochure en website van Het Levend Paardenmuseum. De heren zijn trots op het resultaat en hierbij is er gelijk een nieuw samenwerkingsverband ontstaan waar u ongetwijfeld nog veel van gaat horen.