Technisch onderhoud voor Websites
Laat je website technisch onderhouden door OtherSites!
Niets is zo veranderlijk als het Internet. Software is per definitie in ontwikkeling en transformeert in hoog tempo. Technisch onderhoud van jouw website is daarom onmisbaar! Ontwikkelaars werken continue aan verbeteringen van het CMS-systeem waarin jouw website is gebouwd. Die ontwikkelingen gaan eveneens razendsnel. De ene update is nog niet uit of de volgende kondigt zich alweer aan.
Ook worden er veelvuldig nieuwe versies van plug-ins gelanceerd. Dit allemaal om kwaadwillenden buiten de digitale deur te houden en zeker te blijven van de veiligheid van jouw CMS-systeem.
Technisch Onderhoud en Beveiligingslekken
In een verouderd CMS-systeem kunnen beveiligingslekken ontstaan net als in plug-ins die niet meer up-to-date zijn. Vandaar de noodzaak alert te blijven om tijdig updates uit te voeren en daarmee te voorkomen dat recente beveiligingslekken de kans grijpen schade aan jouw site aan te richten. Structureel en regelmatig onderhoud van jouw CMS-omgeving is dus belangrijk. Met name als het gaat om beveiligingsupdates. Zo zorg je ervoor dat jouw website veilig, online en up-to-date blijft en het draagt tevens bij aan optimale prestaties. OtherSites reserveert daarom ieder kwartaal tijd om jouw CMS-systeem en aanverwante zaken up-to-date te houden.
Hosting providers strenger en strenger
De fysieke plek waar jouw website draait, wordt gerund door een hosting provider. Die is verantwoordelijk voor een goed functionerende en veilige digitale omgeving. Hosting providers worden steeds strenger en strenger. Ze werken onder meer met beveiligingssoftware ( o.a. Patchman) die jouw website in de gaten houdt en controleert of deze wel up-to-date is zodat jouw site niet kan worden gehackt.
De provider waarschuwt je als deze beveiligingssoftware een zogenoemde ‘lek’ heeft geconstateerd en vertelt welke actie je moet ondernemen. Doe je niets met deze informatie dan ontvang je een dwingende brief die er vaak op neer komt dat de provider de veiligheid van je site niet meer kan garanderen en dat ze veiligheidslekken op eigen houtje gaan repareren. Dit doen zij voornamelijk om hun webservers veilig te houden zodat daar geen ongepaste software via gehackte websites op komen te draaien die hun servers gaan verstoren.